Inleiding

Ik ben in 1950 in ‘s- Gravenhage geboren. Vanaf 1975 begon ik met het maken van portrettekeningen, zowel in opdacht als naar vrij ontwerp. In 1985 maakte ik enkele portretten van Leo Ferré voor de omslag van de grafische bundels van Wim Bors. In begin jaren ‘90 ontstond de interesse voor het edelsmeden. Ik volgde cursussen bij Anke Kuypers en kreeg de erkenning als edelsmid door de provincie Fryslân in 1995. In 1996 richtte ik samen met Wim Bors "Atelier 11" op. Sindsdien ben ik zelfstandig edelsmid en ik werk in mijn atelier aan de Oudebildtdijk. In 2001 ben ik toegetreden tot het Gilde van Friese Goud- en Zilversmeden.

Ik maak sieraden en objecten naar eigen ontwerp en in opdracht. Bij de opdrachten laat ik me inspireren door de wensen van de klant en de beeldvorming die ik krijg als ik met de persoon spreek. Het is spannend en boeiend om steeds opnieuw een uniek sieraad te ontwikkelen die bij de persoon past en toch ook mijn handtekening in zich draagt.

BED & BREAKFAST   “ATELIER 11”

Gelegen aan de Oudebildtdijk 834 te St.Jacobiparochie , vlakbij de Waddenkust ligt de Bed& Breakfast van edelsmid Lucie de Blécourt. Het huisje voor max. twee personen is voorzien van een zonnige zit-slaapkamer, moderne badkamer en een eigen entree. Het uitzicht is richting zeedijk en naar de grote tuin vol bloemen. Gezellige zitjes zijn er overal om van de prachtige luchten te genieten en de zonsondergang. In de regio zijn vele activiteiten en restaurants te bezoeken. Vanuit St.Jacobiparochie loopt de Het Jabikspaad, het begin van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Ook de bekende Waddenzeeroute van de Stichting Landelijke Fietsroutes onder nr. LF10, gaat langs deze Bed & Breakfast Atelier 11.

Op ongeveer 1km afstand ligt de Waddenzee, dat is een beschermd natuurgebied en vele soorten vogels komen hier fourageren. Bij helder weer kan men het eiland Ameland zien liggen. In de avond ziet men de vuurtorenlichten van dit eiland en van Terschelling schijnen.

De rust en de stilte zijn alom aanwezig en men kan er heerlijk wandelen of fietsen b.v.naar Harlingen.

Informatie is te vinden onder galerie / bed & breakfast op deze website.


1
Lucie de Blécourt met schouderkap / alpaca