Project 2006 "Licht / Lucht"

Het meest recente project van Wim Bors sluit naadloos aan op zijn vorige: “Het Noorden: noordwest-Fryslân / departement Le Nord Frankrijk”. Na geslaagde exposities in Museum Smallingerland Drachten (2005) en Galerie Josart te Amsterdam (2006) had Galerie De Valk in Harlingen belangstelling voor een nieuwe tentoonstelling. Het verzoek was onderzoek te doen naar het licht en de wolkenluchten in de eerdergenoemde gebieden.

De tentoonstelling in Galerie De Valk in Harlingen, is the bezoeken van 30 juni tot en met 27 augustus 2006.

De eigen woonomgeving, het kustgebied langs de Wadden staat bekend als zeer vlak met een strakke zeedijk. Het tweede huis, la Côte d’Opale in het noordwesten van Frankrijk daarentegen is heuvelachtig met duinen en grillige krijtrotsen. Een tweede contrast is de stilte van het wad tegenover de onstuimige beweging van eb en vloed aan de Franse noordwestkust.

In beide streken maakte Bors een groot aantal digitale foto’s. Na een voorselectie zijn vervolgens uit vijftig opnamen zeven foto’s per gebied gekozen. Bors deed dat samen met Huub Mous, kunstconsulent van de provincie Fryslân en beeldend kunstenaar Lucie de Blécourt. Daarnaast zijn in Galerie De Valk video- opnamen te zien van de zonsopgang aan de Côte d’Opale en de zonsondergang in noordwest-Fryslân.

Ter gelegenheid van de meest recente expositie verschijnt er een losbladige bibliofiele uitgave (ISBN 90-72027-07-8) in een beperkte oplage.
De begeleidende tekst is van Huub Mous.

www.galeriedevalk.nl