Project 2008 "Twee vlaggen, één code"

Maart serie ZILVER IN BLOEI

Zilver is het materiaal dat mij zeer aanspreekt. Veelal combineer ik de sieraden of objecten met andere materialen zoals goud, edelstenen, pigmenten of hout. De serie “Zilver in bloei” bestaat uit negen sieraden die een geheel vormen, waar elk sieraad weer zijn eigen verhaal vertelt. Het uitgangspunt voor deze serie zijn negen foto’s van bloemen. Bij elke foto maakte ik een broche van zilver gecombineerd met goud, koper en edelstenen. De negen broches zijn allen ontwerpen vanuit mijn liefde voor de natuur en bestaan bijvoorbeeld uit bloembladeren, nachtvlinders en een kokerjuffer. Allen zijn in eigen atelier vervaardigd.

Klik hier...

 

September serie DE TOUTES LES COULEURS

Het chanson “De toutes les couleurs” van de franse chansonnier Léo Ferré is de basis voor deze serie nieuwe sieraden. In het chanson worden vijf kleuren bezongen n.l. groen, blauw, geel, rood en zwart.
Bij elke kleur uit een couplet maakte ik twee sieraden waar deze betreffende kleur in verwerkt is, wat resulteerde in vijf keer twee sieraden. Het basismateriaal is zilver en goud.
Bij de kleur GROEN gebruikte ik de stenen jaspis, turkoois en jade. Bij de kleur BLAUW de aquamarijnkleurige spinel, voor de sieraden met de kleur GEEL gebruikte ik citrien en rookkwarts, voor de kleur ROOD de robijn en mosagaat, voor de kleur ZWART de onyx.
Deze serie bestaat uit halssieraden, ringen, oorbellen, broche en een doosje. Allen zijn in eigen atelier vervaardigd.

Klik hier...